Kunst, kold øl og café latte mødes i et frugtbart samarbejde, når Den Smagløse Café åbner Danmarks første Pølseum

3-stjernede mærkeligheder gør det nu rigtig interessant og lærerigt at gå på café midt i Odense

Den Smagløse Café har siden 1995 været et stærkt Udstilling | Pølseumsamlingspunkt i Odense. Et åndehul i storbyens strømlinede caféunivers. Fra den 14. juni 2013 udvider cafeen sortimentet med et nyt koncept, der rykker stedet op i en endnu højere kulturel liga: Den Smagløse Café får sit eget museum, og første udstilling er WurstWelts imponerende samling pølser. Dermed er Danmarks første Pølseum etableret og åben for publikum.

Pølsen som kunst

Hvad er kunst? Det ved hverken ejeren af Den Smagløse Café eller den odenseanske pølsesamler. Men hen over sommeren 2013 vil det være muligt for fastboende og forbipasserende i Odense at stille sig selv samme spørgsmål, når de beskuer et særpræget værk med høj mærkelighedsværdi i de nyetablerede udstillingslokaler i Caféen på Vindegade 57 i Odense.

Udstilling | PølseumSamlingen

Bag Wurstwelt gemmer sig en anonym samler, der siden 1986 har samlet og skabt Danmarks største privatejede samling af pølser på glas, dåse og i vaccum. Samlingen, der tæller konserverede pølser fra Danmark, Europa, USA og Asien, rummer en perlerække af varianter af en fødevare, ingen kan sige sig fri for at have et forhold til.

”For beskueren formidler kunstværket både genkendelsens glæde og budskabet om pølsen som kulturel fællesnævner: Uanset hvor den er  konserveret eller hjembragt fra, ligner pølsen altid det den er; en pølse.”